Kenniswerk in de praktijk

Positionering: zoeken, vinden, groeien.

Wat is het doel van de Organisatie? Wat verwachten interne en externe stakeholders? Dat is het veld waarin Kenniswerk organisaties helpt om keuzes te maken, hun positionering te versterken, processen te verbeteren en de focus te leggen op die diensten waarin de organisatie excelleert. In samenwerking met de RSM Rotterdam (Prof. Jan Edelman Bos) is hiervoor de SCAN© (strategic competitive analysis) ontwikkeld.

corporate performance management = vooruitkijken

CPM helpt het management met actuele informatie over prestaties en resultaten om de organisatie te sturen en haar doelen te bereiken. CPM gebruikers kijken vooruit. CPM werkt om medewerkers te betrekken bij resultaten, zelfstandig te laten werken, kwaliteit te verbeteren en medewerkers transparant te beoordelen op hun prestaties. Ga naar de uitdaging.

Kenniswerk helpt bij verbetering van de financiële positie van bedrijven

 

 Kenniswerk ondersteunt de klant in de keuze voor de beste financiële scenario's. Investeren, fuseren, overnemen of afstoten, waardebepaling van ondernemingen en resultaatbijdrage van producten, klanten en diensten. De uitdaging is om onzekere scenario’s tegen elkaar af te wegen en de beste koers te bepalen.

Kenniswerk adviseert bedrijven over ICT en online dienstverlening.

Voor professionele dienstverleners wordt de online dienstverlening steeds belangrijker. Samen met de kennispartners begeleidt Kenniswerk de opzet van ICT-beleid en de operationele uitwerking. Uitbesteden of niet? ICT op eigen locatie of in de cloud?  Welke diensten online aanbieden en hoe?  Kenniswerk brengt de keuzes in kaart, met de belangrijke voor- en nadelen en een afgewogen oordeel. Vervolgens helpen we ook om het project echt te realiseren.

Kenniswerk voert audits uit op kwaliteit, doelmatigheid en tevredenheid.

Onderzoeken, meten, verbeteren, de kern van Kenniswerk. Onderzoek op maat voor: Klanten, medewerkers, beoordelingen, integriteit. Voor elke toepassing kan Kenniswerk snel en betrouwbaar een (online en offline) onderzoek uitvoeren. Samen met de klant bepalen we de inhoud, Kenniswerk draagt de verantwoordelijkheid voor de uitvoering en de rapportage.

De online oplossingen voor de ondernemingsraad.

Een bijzondere categorie klanten is de ondernemingsraad. Voor ondernemingsraden organiseert Kenniswerk de voorbereiding en uitvoering van online verkiezingen. Van klein (10) tot groot (10.000 mdw).Ook hier geldt, gebruik van de instrumenten is vrij, alleen voor de begeleiding wordt een vergoeding gevraagd. Ook schakelen ondernemingsraden Kenniswerk in bij onafhankelijk online onderzoek, op maat, snel en kosteneffectief. Integratie met Social media is geen probleem. Zo kan een onderzoek direct linken naar profielen op Facebook, Twitter, of LinkedIn.